22 April 2010

awek ?

sedih tak kalau awek meninggal ?
mesti kita sebagai lelaki menangis tak ingat dunia kan .

lebih2 lagi bila mase first2 kapel lah baru tahu si awek ni ada sakit ,
dan nak meninggal dalam mase terdekat .

bukan awek aku yang meninggal .
aku mane ade awek semua orang tahu lah :(
tak hensem buat apa ada awek .
nanti mula lah orang kate kau guna minyak dagu lah apo lah .
kan3 ?

tapi macam mane kalau 'scene' ni betol2 ada dalam hidup aku ataupun sesiapa ?
oh sure nangis tak ingat dunia .
tak ingat dunia pun bagus tapi ingatlah akhirat .ingat Allah .

member aku memang kuat .kuat jiwa .
mase nak exam penting lah awek die meninggalkan dunia ni .
dah la baru je nak stat2 bahagia .
korang bayangkan jiwa dia .

ade orang tak percaye cerita aku .
kate tiru cerite korea lah .
cite korea ade banyak lagu ,kan lain tu .
aku teringat balik cerite sedih pasal member aku ni sebab kebanyakan cerita yang aku tonton kebelakangan ni sume 'heroin' meninggal .

p/s: exam movie ke exam medical ?
ahah .

16 April 2010

teka teki kalau betol dapat telor

memang boring ye kawan2 kalau blog asyik tulis je.
letak la gambar ke ape ke.
untuk elak daripada boring.
aku letak teka teki ngan gambar skali.

p/s: aku tak ade niat nak kutuk najhan ngan mukmin.aku cuma tulis =>.

soalan pertama: kira berapa gigi saya yang kuning.
(mase ni baru bangun tak sempat gosok gigi).




soalan kedua: pinggang yang ramping ni milik siapa ?



soalan ketiga: artis mana yang mempunyai rambut belakang yang panjang
mcm Mukmin
sejak beliau (konon) menceburkan diri dalam bidang nyanyian.
Hint: artis tu nyanyi menguap- nguap.



itu sahaja teka teki kali ini.mungkin nanti kita akan buat slot umpat- mengumpat.
sampai leher terlipat. :)


15 April 2010

kurus kedempeng

aku tahu aku kurus.
dulu ada cerita kat TV2.Big Is Beautiful.
aku sakit hati.kurus tak beautiful ke?
by the way cerita itu best dan aku die hard fan cerite tu.

bukannye aku sengaje nak berlakon-berlakon kurus.
tapi memang hakikat aku sendiri cuba memahaminya.
aku makan banyak.
tapi tetap kurus tak comel.
hanya chubby sahaje comel ok.

last2 aku dapat tahu kenapa aku kurus biar pun aku melantak banyak.
sebab aku BUANG BANYAK =)

14 April 2010

gunting rambut

aku dah lame gunting rambut.
mase tu otai2 tukang gunting semua dah kene buang skola.mungkin sebab ter'tobek' rambut pengetua kot.

skola aku pulak setiap minggu mesti ada spotcheck.mungkin sebab cikgu disiplin tu sangap nak tengok rambut budak2 yang lawa.sebab die kan 'botak'.
haha sori saye xde niat nk kutuk. saye tulis je.

dalam mase seminggu aku stat gunting rambut.ramai jadi macam pengikut Jugah anak Barieng.
aku rase kalau gunting rambut pakai kaki pun lagi lawa :)

ada pepatah Hungga Bungga baru, 'banyak gunting rambut, luas pemandangan'.
memang betol sebab baru aku tahu banyak jenis rambut dalam dunia ni.
  1. lurus mengalahkan zac efron dan justin bieber.
  2. kerinting macam hero 'Gelimat'.
  3. ikal mayang macam maya kareng.
  4. dan yang terakhir ala2 botak macam budak plkn baru lepas keluar 2 bulan (lebih kurang bentuk helmet).
kenapa diorang gunting rambut ngan aku?
soalan ini budak tabika KEMAS pun tak akan boleh jawab.
sebab 'free of charge'.
kalau kene charge pun mesti xlebih rubuk (25 sen dalam bahasa Hungga Bungga)
lagi satu aku gunting lawa.memang kalah Zohan.

bila aku duk universiti (ke?).
aku rase nak nangis (slalu ade part ni dalam drama melayu).
sebab kawan2 kat sini sume (anggaran) gunting rambut ngan aku.
aku rase berguna dan capap (aku tak ade niat tuju kat sesape :->).
teringat member2 kat skola dulu.
biase lah kan bile gunting rambut gosip2.
normal lah.normal :)

biapun aku menjadi tukang gunting rambut kat sini ,
rambut aku baru digunting 2 kali (syakir-pencabar utama tolong gunting).
sebab tu lah aku menjadi bahan mamat2 arab (bukan 18 sx) .
jadi bahan kutukan.Hungga Bungga.

13 April 2010

tukar tali

tukar tali gitar bukan tali pusat .
tukar barulah sebab putus akibat bermain tanpa henti 65 jam sehari .
ahah aku bajet makin sedap bunyi tapi makin haprak :(

sebenarnya azam bulan baru nak MC main gitar sebab final exam dah dekat .
tp naluri 'bajet superstar' yang buat aku asyik melalak tak ingat dunia ahah .
gitar=dota .bagi aku gitar macam dota .addicted .

seorang pendidik bangsa barangkali