Skip to main content

awek ?

sedih tak kalau awek meninggal ?
mesti kita sebagai lelaki menangis tak ingat dunia kan .

lebih2 lagi bila mase first2 kapel lah baru tahu si awek ni ada sakit ,
dan nak meninggal dalam mase terdekat .

bukan awek aku yang meninggal .
aku mane ade awek semua orang tahu lah :(
tak hensem buat apa ada awek .
nanti mula lah orang kate kau guna minyak dagu lah apo lah .
kan3 ?

tapi macam mane kalau 'scene' ni betol2 ada dalam hidup aku ataupun sesiapa ?
oh sure nangis tak ingat dunia .
tak ingat dunia pun bagus tapi ingatlah akhirat .ingat Allah .

member aku memang kuat .kuat jiwa .
mase nak exam penting lah awek die meninggalkan dunia ni .
dah la baru je nak stat2 bahagia .
korang bayangkan jiwa dia .

ade orang tak percaye cerita aku .
kate tiru cerite korea lah .
cite korea ade banyak lagu ,kan lain tu .
aku teringat balik cerite sedih pasal member aku ni sebab kebanyakan cerita yang aku tonton kebelakangan ni sume 'heroin' meninggal .

p/s: exam movie ke exam medical ?
ahah .

Comments

  1. huh yew lorr tuuh crite psal awex .
    hahahahaha (:
    boleh ganti dr fadzilah kamsah neyh .
    heeee (:

    ReplyDelete
  2. bile hang nak ada aweks?
    ke nak tunggu mak carikan?

    ReplyDelete
  3. owh.ko xpe lah hensem.aku hangsam.
    ko carikkan ah.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

apa itu mergastua

diungkit cerita lama tiada gunanya. lebih baik menjadi simpanan memori hingga ke tua, dibiarkan rahsia. tersemat di hati nanti membusuk. biarlah, berpijak pada realiti dan waktu kini itu lebih bagus.
aku ini lembut sungguh malahan rapuh orangnya. dilihat mata kasar memanglah tegap *koya. tetapi hati ini kondisinya siapa yang tahu, hanya Allah yang tahu. hancurnya sedikit kawasan hati luka dalam itu terpahat selamanya. ingatlah.
aku kini di awangan. dicintai dan mencintai. apa yang diidamkan aku capai akhirnya. ini bukannya pengakhiran yang bahagia lagi,  malahan baru secebis permulaan, yang sempurna. lamanya sebelum ia menjadi yang halal persis bidadari duniawi ku.
musuh jangan dicari. cerita lama jangan diulang kembali. malahan hati itu janganlah dilukai. kerana lebih baik kita mencintai.

Couple Day (11.11)

Suatu revolusi jual beli yang dicetuskan oleh Jack Ma, orang besar Alibaba Express (tak pernah tayang kereta, tayang duit dalam insta mahupun fb).Kini fenomena beli belah 11.11 dah masuk dalam Malaysia sekalipun dalam Lazada mahupun mana mana website beli belah Malaysia.Hal ini kerana, dulu masa kecik, aku tertanya tanya la apakebenda la Boxing Day atau Black Friday ni tapi jawapan yang gua dapat hanyalah, ni semua hari istimewa agama lain, tak boleh tahu. Pulak dah.Rupanya itu adalah hari di mana segala barang mahal diberi diskaun (munasabah, bukan munasarawak).Jadi, apa apa hal, nak libatkan diri dalam pembelian online, kena buat study dulu, jangan main bedal je. Karang beli barang 10.11 harga rm100 masuk 11.11 jadi rm50. Tak ke meroyan sepanjang tahun duk pikir diskaun yang sepatutnya kau dapat tu?Happy 11.11.

Perjalanan yang jauh terasa dekat dengan perkongsian driver

Bagaimana caranya untuk memandu ke Kuala Lumpur tanpa rasa letih dan sakit hati sebab anda sorang je kena drive? Kongsi pemanduan anda dan bahagiakn ia mengikut tiga bahagian. Selepas setahun memandu berseorangan ke Johor Bahru daripada Kelantan, tiada lagi perjalanan di atas jalan yang terasa selama menuju ke sana. Tips nya adalah:1. Jangan rushing semasa nak menuju ke sesuatu tempat2. Selalu sediakan air dan makanan ringan untuk 'pilot'3. Sentiasa sediakan lawak lawak yang kurang lawak dan sentiasa sediakan isu untuk dibincangkan bersama4. Sediakan sesuatu untuk dipakai ketika sejuk contohnya selimut dan sweater yang dipakai ke Gunung Everest5. Gilir pemandu bila tiba di bahagian seterusnya7. Jangan mengelat. Berlakon mengantok dan seangkatan dengannya