Skip to main content

gunting rambut

aku dah lame gunting rambut.
mase tu otai2 tukang gunting semua dah kene buang skola.mungkin sebab ter'tobek' rambut pengetua kot.

skola aku pulak setiap minggu mesti ada spotcheck.mungkin sebab cikgu disiplin tu sangap nak tengok rambut budak2 yang lawa.sebab die kan 'botak'.
haha sori saye xde niat nk kutuk. saye tulis je.

dalam mase seminggu aku stat gunting rambut.ramai jadi macam pengikut Jugah anak Barieng.
aku rase kalau gunting rambut pakai kaki pun lagi lawa :)

ada pepatah Hungga Bungga baru, 'banyak gunting rambut, luas pemandangan'.
memang betol sebab baru aku tahu banyak jenis rambut dalam dunia ni.
  1. lurus mengalahkan zac efron dan justin bieber.
  2. kerinting macam hero 'Gelimat'.
  3. ikal mayang macam maya kareng.
  4. dan yang terakhir ala2 botak macam budak plkn baru lepas keluar 2 bulan (lebih kurang bentuk helmet).
kenapa diorang gunting rambut ngan aku?
soalan ini budak tabika KEMAS pun tak akan boleh jawab.
sebab 'free of charge'.
kalau kene charge pun mesti xlebih rubuk (25 sen dalam bahasa Hungga Bungga)
lagi satu aku gunting lawa.memang kalah Zohan.

bila aku duk universiti (ke?).
aku rase nak nangis (slalu ade part ni dalam drama melayu).
sebab kawan2 kat sini sume (anggaran) gunting rambut ngan aku.
aku rase berguna dan capap (aku tak ade niat tuju kat sesape :->).
teringat member2 kat skola dulu.
biase lah kan bile gunting rambut gosip2.
normal lah.normal :)

biapun aku menjadi tukang gunting rambut kat sini ,
rambut aku baru digunting 2 kali (syakir-pencabar utama tolong gunting).
sebab tu lah aku menjadi bahan mamat2 arab (bukan 18 sx) .
jadi bahan kutukan.Hungga Bungga.

Comments

Popular posts from this blog

apa itu mergastua

diungkit cerita lama tiada gunanya. lebih baik menjadi simpanan memori hingga ke tua, dibiarkan rahsia. tersemat di hati nanti membusuk. biarlah, berpijak pada realiti dan waktu kini itu lebih bagus.
aku ini lembut sungguh malahan rapuh orangnya. dilihat mata kasar memanglah tegap *koya. tetapi hati ini kondisinya siapa yang tahu, hanya Allah yang tahu. hancurnya sedikit kawasan hati luka dalam itu terpahat selamanya. ingatlah.
aku kini di awangan. dicintai dan mencintai. apa yang diidamkan aku capai akhirnya. ini bukannya pengakhiran yang bahagia lagi,  malahan baru secebis permulaan, yang sempurna. lamanya sebelum ia menjadi yang halal persis bidadari duniawi ku.
musuh jangan dicari. cerita lama jangan diulang kembali. malahan hati itu janganlah dilukai. kerana lebih baik kita mencintai.

Couple Day (11.11)

Suatu revolusi jual beli yang dicetuskan oleh Jack Ma, orang besar Alibaba Express (tak pernah tayang kereta, tayang duit dalam insta mahupun fb).Kini fenomena beli belah 11.11 dah masuk dalam Malaysia sekalipun dalam Lazada mahupun mana mana website beli belah Malaysia.Hal ini kerana, dulu masa kecik, aku tertanya tanya la apakebenda la Boxing Day atau Black Friday ni tapi jawapan yang gua dapat hanyalah, ni semua hari istimewa agama lain, tak boleh tahu. Pulak dah.Rupanya itu adalah hari di mana segala barang mahal diberi diskaun (munasabah, bukan munasarawak).Jadi, apa apa hal, nak libatkan diri dalam pembelian online, kena buat study dulu, jangan main bedal je. Karang beli barang 10.11 harga rm100 masuk 11.11 jadi rm50. Tak ke meroyan sepanjang tahun duk pikir diskaun yang sepatutnya kau dapat tu?Happy 11.11.

Perjalanan yang jauh terasa dekat dengan perkongsian driver

Bagaimana caranya untuk memandu ke Kuala Lumpur tanpa rasa letih dan sakit hati sebab anda sorang je kena drive? Kongsi pemanduan anda dan bahagiakn ia mengikut tiga bahagian. Selepas setahun memandu berseorangan ke Johor Bahru daripada Kelantan, tiada lagi perjalanan di atas jalan yang terasa selama menuju ke sana. Tips nya adalah:1. Jangan rushing semasa nak menuju ke sesuatu tempat2. Selalu sediakan air dan makanan ringan untuk 'pilot'3. Sentiasa sediakan lawak lawak yang kurang lawak dan sentiasa sediakan isu untuk dibincangkan bersama4. Sediakan sesuatu untuk dipakai ketika sejuk contohnya selimut dan sweater yang dipakai ke Gunung Everest5. Gilir pemandu bila tiba di bahagian seterusnya7. Jangan mengelat. Berlakon mengantok dan seangkatan dengannya