Skip to main content

kusut masai

seminggu tanpa bekalan air membuatkan aku dan rakan serumah bagaikan orang gila .
aku normal sikit lah kot .ahaha .
kesialan baba a.k.a tuan rumah menaikkan kemarahan kami .
ada yang cuba marah dalam hati .
kutuk dalam hati .
dan yang paling sadis buat muka tuan rumah target main dart .
peluru dart pulak pakai taik hidung .

solution tidak akan muncul jika seseorang tidak membuat revolusi bersenjata .
guna pistol air pun jadi lah .
headshot je tuan rumah tu .
kalau kena kat head bawah lagi aku puas hati .ahaha !

mukmin pernah memunculkan idea bernas dengan mandi di rumah rakan-rakan terdekat .
jadi kami mengambil keputusan untuk mandi-manda,berak-barak,
dan membasuh pakaian di rumah burn dan eimad .
tapi sekarang dah tak sanggup pergi sebab cuaca dengki .
sekarang panas ibarat berada di dalam oven yang penuh dengan kentut panas .
atau erti kata lain panas membuak-buak .

sekarang kehidupan pun jadi kusut masai .
misai dan masam mula menular .
bukan pada aku tapi rakan2 lain .ahaha .
exam tinggal satu paper lagi .iaitu histology=history .
ini fakta bukan auta .
tak percaya sila baca buku histology pada waktu asar .
asar keesokannya anda akan bangun .

p/s :mane nak cari game fifa 98 ?





Comments

  1. terima kasih enta sangat caring.

    ReplyDelete
  2. kalo nak bakar kek or masak kueh, boleh la antar kat umah naim... ade oven~ Hehe
    -amir

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

apa itu mergastua

diungkit cerita lama tiada gunanya. lebih baik menjadi simpanan memori hingga ke tua, dibiarkan rahsia. tersemat di hati nanti membusuk. biarlah, berpijak pada realiti dan waktu kini itu lebih bagus.
aku ini lembut sungguh malahan rapuh orangnya. dilihat mata kasar memanglah tegap *koya. tetapi hati ini kondisinya siapa yang tahu, hanya Allah yang tahu. hancurnya sedikit kawasan hati luka dalam itu terpahat selamanya. ingatlah.
aku kini di awangan. dicintai dan mencintai. apa yang diidamkan aku capai akhirnya. ini bukannya pengakhiran yang bahagia lagi,  malahan baru secebis permulaan, yang sempurna. lamanya sebelum ia menjadi yang halal persis bidadari duniawi ku.
musuh jangan dicari. cerita lama jangan diulang kembali. malahan hati itu janganlah dilukai. kerana lebih baik kita mencintai.

Perjalanan yang jauh terasa dekat dengan perkongsian driver

Bagaimana caranya untuk memandu ke Kuala Lumpur tanpa rasa letih dan sakit hati sebab anda sorang je kena drive? Kongsi pemanduan anda dan bahagiakn ia mengikut tiga bahagian. Selepas setahun memandu berseorangan ke Johor Bahru daripada Kelantan, tiada lagi perjalanan di atas jalan yang terasa selama menuju ke sana. Tips nya adalah:1. Jangan rushing semasa nak menuju ke sesuatu tempat2. Selalu sediakan air dan makanan ringan untuk 'pilot'3. Sentiasa sediakan lawak lawak yang kurang lawak dan sentiasa sediakan isu untuk dibincangkan bersama4. Sediakan sesuatu untuk dipakai ketika sejuk contohnya selimut dan sweater yang dipakai ke Gunung Everest5. Gilir pemandu bila tiba di bahagian seterusnya7. Jangan mengelat. Berlakon mengantok dan seangkatan dengannya

Couple Day (11.11)

Suatu revolusi jual beli yang dicetuskan oleh Jack Ma, orang besar Alibaba Express (tak pernah tayang kereta, tayang duit dalam insta mahupun fb).Kini fenomena beli belah 11.11 dah masuk dalam Malaysia sekalipun dalam Lazada mahupun mana mana website beli belah Malaysia.Hal ini kerana, dulu masa kecik, aku tertanya tanya la apakebenda la Boxing Day atau Black Friday ni tapi jawapan yang gua dapat hanyalah, ni semua hari istimewa agama lain, tak boleh tahu. Pulak dah.Rupanya itu adalah hari di mana segala barang mahal diberi diskaun (munasabah, bukan munasarawak).Jadi, apa apa hal, nak libatkan diri dalam pembelian online, kena buat study dulu, jangan main bedal je. Karang beli barang 10.11 harga rm100 masuk 11.11 jadi rm50. Tak ke meroyan sepanjang tahun duk pikir diskaun yang sepatutnya kau dapat tu?Happy 11.11.