Skip to main content

mengapa albert einstein pandai ?


gambar ini tak ade kene mengena dengan controller Nintendo Wii .
aku ambil gambar lipas versi comel sebab kalau yang betol2 punya geli gila .

mengapa albert einstein pandai ?
sebab beliau tertelan lipas .
bukan apa .
teori ni dah terbukti .

pada suatu malam yang hening ,aku dan rakanku afifi merasa lapar tak ingat .
disusuli pula dengan dahaga melampau .
aku decide tuk memasak bali pasta yang mukmin masak untuk petang tadi, ada lebih !
jimat wang .

aku terkenal dengan skil memasak tapa melihat .
aku campak apa yang perlu mengikut kata hati .
oleh kerana bawang tu faveret aku .
sebijik aku letak dalam pasta tu .

bila dah masak ,aku tak pakai pinggan dah .
melantak dalam kuali tu je la sebab dah kebulur sangat .
tengah syok makan ,afifi tanya.
'eh naem ,besarnye bawang. kau tak potong ke ?'
aku buat tak tau je la sebab bila makan aku jadi ala2 tak makan 2 tahun .

aku tengok bawang yang fifi maksudkan tadi .
elok2 je bontot lipas dalam kuali .
kepala entah ke mana .
aku dah makan la tu agaknya .
apa lagi, muntah la bro !

keesokannya, aku rasa perubahan pada diri aku .
aku tak payah cermin mata dah .
body aku makin tough .
aku jadi kuat dan lari laju ,macam lipas .
dan aku jadi pandai ,macam albert einstein .


p/s : aku makan lipas ke albert einstein yang aku makan ?

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

apa itu mergastua

diungkit cerita lama tiada gunanya. lebih baik menjadi simpanan memori hingga ke tua, dibiarkan rahsia. tersemat di hati nanti membusuk. biarlah, berpijak pada realiti dan waktu kini itu lebih bagus.
aku ini lembut sungguh malahan rapuh orangnya. dilihat mata kasar memanglah tegap *koya. tetapi hati ini kondisinya siapa yang tahu, hanya Allah yang tahu. hancurnya sedikit kawasan hati luka dalam itu terpahat selamanya. ingatlah.
aku kini di awangan. dicintai dan mencintai. apa yang diidamkan aku capai akhirnya. ini bukannya pengakhiran yang bahagia lagi,  malahan baru secebis permulaan, yang sempurna. lamanya sebelum ia menjadi yang halal persis bidadari duniawi ku.
musuh jangan dicari. cerita lama jangan diulang kembali. malahan hati itu janganlah dilukai. kerana lebih baik kita mencintai.

Perjalanan yang jauh terasa dekat dengan perkongsian driver

Bagaimana caranya untuk memandu ke Kuala Lumpur tanpa rasa letih dan sakit hati sebab anda sorang je kena drive? Kongsi pemanduan anda dan bahagiakn ia mengikut tiga bahagian. Selepas setahun memandu berseorangan ke Johor Bahru daripada Kelantan, tiada lagi perjalanan di atas jalan yang terasa selama menuju ke sana. Tips nya adalah:1. Jangan rushing semasa nak menuju ke sesuatu tempat2. Selalu sediakan air dan makanan ringan untuk 'pilot'3. Sentiasa sediakan lawak lawak yang kurang lawak dan sentiasa sediakan isu untuk dibincangkan bersama4. Sediakan sesuatu untuk dipakai ketika sejuk contohnya selimut dan sweater yang dipakai ke Gunung Everest5. Gilir pemandu bila tiba di bahagian seterusnya7. Jangan mengelat. Berlakon mengantok dan seangkatan dengannya

Couple Day (11.11)

Suatu revolusi jual beli yang dicetuskan oleh Jack Ma, orang besar Alibaba Express (tak pernah tayang kereta, tayang duit dalam insta mahupun fb).Kini fenomena beli belah 11.11 dah masuk dalam Malaysia sekalipun dalam Lazada mahupun mana mana website beli belah Malaysia.Hal ini kerana, dulu masa kecik, aku tertanya tanya la apakebenda la Boxing Day atau Black Friday ni tapi jawapan yang gua dapat hanyalah, ni semua hari istimewa agama lain, tak boleh tahu. Pulak dah.Rupanya itu adalah hari di mana segala barang mahal diberi diskaun (munasabah, bukan munasarawak).Jadi, apa apa hal, nak libatkan diri dalam pembelian online, kena buat study dulu, jangan main bedal je. Karang beli barang 10.11 harga rm100 masuk 11.11 jadi rm50. Tak ke meroyan sepanjang tahun duk pikir diskaun yang sepatutnya kau dapat tu?Happy 11.11.