02 June 2010

trilogi adamaya


cerita adamaya begitu menyentuh peminat drama melayu .
termasuk aku .pokjat yang 'tough' tu pun menangis .
sesiapa nak add fb pokjat klik sini .

tak boleh klik ke ?
ahaha .memang tak boleh pun.
adamaya ini sangat best dan romantik .
layak lah digelar drama terbaik melayu sepanjang zaman ,
ataupun sepanjang kehidupan aku .
manelah tahu zaman2 nasir bilal khan lagi best drama melayu .

adamaya berakhir dengan happy ending .
dani jadi gila .then blablabla .
tapi korang mesti nak tahu jalan cerita adamaya 2 kan ?
jalan cerita adamaya 2 maybe macam ni ,maybe je .

selepas adam dan maya berbaek2 .
mereka hidup bahagia .
tapi ajal itu mesti .
adam meninggal dunia dan meninggalkan maya serta amani .
tetapi kali ini mereka ada sorang lagi anak , bernama izat .

pada suatu hari ,sedang maya bergelumang dalam kesedihan .
dia terserampak dengan seorang lelaki mirip2 dani .
rupanya dani ada kembar ,bernama disni .
bezanya disni ni baik orangnya .
perangainya ibarat adam bekas suami maya .

mereka berkawan ,couple ,then berkahwin .
selepas itu .disni terserempak dengan seorang lelaki yang mirip2 mukanya dengan adam .
rupanya adam mempunyai seorang kembar ,bernama saddam .
tetapi bezanya saddam teramat jahat .jahat ibarat dani .
ibarat dani di dalam badan saddam .

bermula dari situ .maya selalu dikacau dan diajak kahwin oleh saddam .
dan disni hanya sabar .
akhirnya cinta saddam ditolak mentah-mentah oleh maya kerana maya ternampak saddam menyekeh kepala anak lelaki maya, izat.
dan maya hidup bahagia bersama disni .
saddam pula menjadi gila ibarat cintanya ditolak oleh maya .

p/s : nantikan kemunculan adamaya 3 !



4 comments:

seorang pendidik bangsa barangkali