Skip to main content

trilogi adamaya


cerita adamaya begitu menyentuh peminat drama melayu .
termasuk aku .pokjat yang 'tough' tu pun menangis .
sesiapa nak add fb pokjat klik sini .

tak boleh klik ke ?
ahaha .memang tak boleh pun.
adamaya ini sangat best dan romantik .
layak lah digelar drama terbaik melayu sepanjang zaman ,
ataupun sepanjang kehidupan aku .
manelah tahu zaman2 nasir bilal khan lagi best drama melayu .

adamaya berakhir dengan happy ending .
dani jadi gila .then blablabla .
tapi korang mesti nak tahu jalan cerita adamaya 2 kan ?
jalan cerita adamaya 2 maybe macam ni ,maybe je .

selepas adam dan maya berbaek2 .
mereka hidup bahagia .
tapi ajal itu mesti .
adam meninggal dunia dan meninggalkan maya serta amani .
tetapi kali ini mereka ada sorang lagi anak , bernama izat .

pada suatu hari ,sedang maya bergelumang dalam kesedihan .
dia terserampak dengan seorang lelaki mirip2 dani .
rupanya dani ada kembar ,bernama disni .
bezanya disni ni baik orangnya .
perangainya ibarat adam bekas suami maya .

mereka berkawan ,couple ,then berkahwin .
selepas itu .disni terserempak dengan seorang lelaki yang mirip2 mukanya dengan adam .
rupanya adam mempunyai seorang kembar ,bernama saddam .
tetapi bezanya saddam teramat jahat .jahat ibarat dani .
ibarat dani di dalam badan saddam .

bermula dari situ .maya selalu dikacau dan diajak kahwin oleh saddam .
dan disni hanya sabar .
akhirnya cinta saddam ditolak mentah-mentah oleh maya kerana maya ternampak saddam menyekeh kepala anak lelaki maya, izat.
dan maya hidup bahagia bersama disni .
saddam pula menjadi gila ibarat cintanya ditolak oleh maya .

p/s : nantikan kemunculan adamaya 3 !



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

apa itu mergastua

diungkit cerita lama tiada gunanya. lebih baik menjadi simpanan memori hingga ke tua, dibiarkan rahsia. tersemat di hati nanti membusuk. biarlah, berpijak pada realiti dan waktu kini itu lebih bagus.
aku ini lembut sungguh malahan rapuh orangnya. dilihat mata kasar memanglah tegap *koya. tetapi hati ini kondisinya siapa yang tahu, hanya Allah yang tahu. hancurnya sedikit kawasan hati luka dalam itu terpahat selamanya. ingatlah.
aku kini di awangan. dicintai dan mencintai. apa yang diidamkan aku capai akhirnya. ini bukannya pengakhiran yang bahagia lagi,  malahan baru secebis permulaan, yang sempurna. lamanya sebelum ia menjadi yang halal persis bidadari duniawi ku.
musuh jangan dicari. cerita lama jangan diulang kembali. malahan hati itu janganlah dilukai. kerana lebih baik kita mencintai.

Perjalanan yang jauh terasa dekat dengan perkongsian driver

Bagaimana caranya untuk memandu ke Kuala Lumpur tanpa rasa letih dan sakit hati sebab anda sorang je kena drive? Kongsi pemanduan anda dan bahagiakn ia mengikut tiga bahagian. Selepas setahun memandu berseorangan ke Johor Bahru daripada Kelantan, tiada lagi perjalanan di atas jalan yang terasa selama menuju ke sana. Tips nya adalah:1. Jangan rushing semasa nak menuju ke sesuatu tempat2. Selalu sediakan air dan makanan ringan untuk 'pilot'3. Sentiasa sediakan lawak lawak yang kurang lawak dan sentiasa sediakan isu untuk dibincangkan bersama4. Sediakan sesuatu untuk dipakai ketika sejuk contohnya selimut dan sweater yang dipakai ke Gunung Everest5. Gilir pemandu bila tiba di bahagian seterusnya7. Jangan mengelat. Berlakon mengantok dan seangkatan dengannya

Couple Day (11.11)

Suatu revolusi jual beli yang dicetuskan oleh Jack Ma, orang besar Alibaba Express (tak pernah tayang kereta, tayang duit dalam insta mahupun fb).Kini fenomena beli belah 11.11 dah masuk dalam Malaysia sekalipun dalam Lazada mahupun mana mana website beli belah Malaysia.Hal ini kerana, dulu masa kecik, aku tertanya tanya la apakebenda la Boxing Day atau Black Friday ni tapi jawapan yang gua dapat hanyalah, ni semua hari istimewa agama lain, tak boleh tahu. Pulak dah.Rupanya itu adalah hari di mana segala barang mahal diberi diskaun (munasabah, bukan munasarawak).Jadi, apa apa hal, nak libatkan diri dalam pembelian online, kena buat study dulu, jangan main bedal je. Karang beli barang 10.11 harga rm100 masuk 11.11 jadi rm50. Tak ke meroyan sepanjang tahun duk pikir diskaun yang sepatutnya kau dapat tu?Happy 11.11.