24 November 2010

baik aku buat awal awal!

pada suatu hari yang hening.
aku memberanikan diri aku untuk ke tandas.
bukannya apa.
aku hendak poopoo.

keenakan tandas rumah baru ni membuatkan aku menghayati
setiap detik dan saat aku poopoo.
selalunya lepas poopoo aku terus blah.
kadang2 tak ingat flush.

selepas 1 jam.
keluarlah 3 biji 'tanah liat' yang comel ala ala ' jiglipuff '.
selepas itu aku flush.

dah abis flush tinggal lagi 2 biji.
aduyai.tunggu lagi tangki penuh.
bila flush tinggal lagi sebiji.
tunggu lagi penuh then flush lagi.

yang ni degil sikit.
memang tak nak menyelam rasanya.
ahahaha.
lalu aku terfikir idea terbaik dari ladang.
dalam toilet ada satu baldi.
aku isi air penuh2 dalam baldi.
then tuang dalam mangkuk sup ' jiglipuff ' tersebut.

dan dengan restu rakan rakan hilanglah tanah liat itu.
dan kami tak pernah berjumpa sampai ke hari ini.


USA

penah pergi USA?
tak penah kan.
aku lagi la tak pernah.

tapi beruntunglah nenek aku.
selalu dapat pergi obersea.
pakcik aku selalu membelanjai beliau untuk ke obesea.

dahulu kala.zaman dahulu memang tak ade kala.
beliau dapat pergi jepun.
wow.
bes!

harap2 nanti aku cukup duit nak belanja parents dan beliau datang sini pulak.
amin.

15 November 2010

ikan monster

maaf sebab lama tak menaip.
bukan apa tapi memang malas.study je skang keje aku.
aha3 bajet je.

harini masak ikan.
tapi punyalah susah nak masak.
sebab sebelom masak kene cuci perut ikan beserta buang sisik beliau.

apabila siap masak ikan.
semua makan ikan aku masak dengan gelojohnya.
macam sebulan dah tak makan.

padahal aku makan ikan fillet je.
ahah3.
lagipun aku sorang je tahu kondisi ikan tu.

10 November 2010

limpahan manusia

limpahan manusia kat sini dah melampau-lampau.
nak tengok taik kuda kat kaki pun susah.
sebab ramai sangat orang.

tapi aku pandai.
aritu aku pergi kedai runcit sathianathan,
beli satu spek ajaib.

tapi tak ade gune pun bila kita tetap bau ketiak masam dorang!
ahaha.
sebab walaupun mata dengan hidung dekat,
tapi pakai spek tetap tak boleh tutup 'sense of smell'.

seorang pendidik bangsa barangkali