Skip to main content

permintaan

pada suatu hari yang hening tanpa bau tahi binatang, aku bangun tidur lalu tak mandi.
tidak mandi menjadi kebiasaan dan hobi di musim sejuk ini.
orang normal memang tak mandi.
orang 'retarded' je mandi, ex:ddr cendawan merah.ahahaha.

semenjak dua menjak ini ya tuan tuan dan puan puan dan kubis kubis.
kubis itu adalah peringatan untuk makan sayur dan ulam ulaman ehehe.
permintaan air menjadi semakin rendah.

pertama:
AKU TAK MANDI

kedua:
ORANG LAIN PUN TAK MANDI

ketiga:
BASUH 'POOPOO' PUN JARANG JARANG

keempat:
MASAK AIR PUN TAK GUNA SEBAB SEMINIT LEPAS TU DAH SEJUK

kelima:
AIR SEMBAHYANG AMIK SEKALI SEHARI JE

keenam:
NAK SEJUKKAN AIR LETAK KAT BERANDA JE.
(peti pakai air.air batu ya rakan rakan)

besok insyaallah pabila aku dah dapat lebih daripada 25 aduan, aku mandi.

p/s: sapa sapa tak tau 'poopoo' tu ape, tanya kat wall aku besok pagi aku balas.

Comments

  1. amik wudhu sekali je sebab solat pon skali je. kan. haha

    ReplyDelete
  2. err no komen.agak kurang hajar statement itu ahahahaha

    ReplyDelete
  3. aku rasa dah 30 pmintaan pon ko tetap x mandi gak ennn....hahaha

    ReplyDelete
  4. err aku mandi dah doh semalam braderrr

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

apa itu mergastua

diungkit cerita lama tiada gunanya. lebih baik menjadi simpanan memori hingga ke tua, dibiarkan rahsia. tersemat di hati nanti membusuk. biarlah, berpijak pada realiti dan waktu kini itu lebih bagus.
aku ini lembut sungguh malahan rapuh orangnya. dilihat mata kasar memanglah tegap *koya. tetapi hati ini kondisinya siapa yang tahu, hanya Allah yang tahu. hancurnya sedikit kawasan hati luka dalam itu terpahat selamanya. ingatlah.
aku kini di awangan. dicintai dan mencintai. apa yang diidamkan aku capai akhirnya. ini bukannya pengakhiran yang bahagia lagi,  malahan baru secebis permulaan, yang sempurna. lamanya sebelum ia menjadi yang halal persis bidadari duniawi ku.
musuh jangan dicari. cerita lama jangan diulang kembali. malahan hati itu janganlah dilukai. kerana lebih baik kita mencintai.

Perjalanan yang jauh terasa dekat dengan perkongsian driver

Bagaimana caranya untuk memandu ke Kuala Lumpur tanpa rasa letih dan sakit hati sebab anda sorang je kena drive? Kongsi pemanduan anda dan bahagiakn ia mengikut tiga bahagian. Selepas setahun memandu berseorangan ke Johor Bahru daripada Kelantan, tiada lagi perjalanan di atas jalan yang terasa selama menuju ke sana. Tips nya adalah:1. Jangan rushing semasa nak menuju ke sesuatu tempat2. Selalu sediakan air dan makanan ringan untuk 'pilot'3. Sentiasa sediakan lawak lawak yang kurang lawak dan sentiasa sediakan isu untuk dibincangkan bersama4. Sediakan sesuatu untuk dipakai ketika sejuk contohnya selimut dan sweater yang dipakai ke Gunung Everest5. Gilir pemandu bila tiba di bahagian seterusnya7. Jangan mengelat. Berlakon mengantok dan seangkatan dengannya

Couple Day (11.11)

Suatu revolusi jual beli yang dicetuskan oleh Jack Ma, orang besar Alibaba Express (tak pernah tayang kereta, tayang duit dalam insta mahupun fb).Kini fenomena beli belah 11.11 dah masuk dalam Malaysia sekalipun dalam Lazada mahupun mana mana website beli belah Malaysia.Hal ini kerana, dulu masa kecik, aku tertanya tanya la apakebenda la Boxing Day atau Black Friday ni tapi jawapan yang gua dapat hanyalah, ni semua hari istimewa agama lain, tak boleh tahu. Pulak dah.Rupanya itu adalah hari di mana segala barang mahal diberi diskaun (munasabah, bukan munasarawak).Jadi, apa apa hal, nak libatkan diri dalam pembelian online, kena buat study dulu, jangan main bedal je. Karang beli barang 10.11 harga rm100 masuk 11.11 jadi rm50. Tak ke meroyan sepanjang tahun duk pikir diskaun yang sepatutnya kau dapat tu?Happy 11.11.