Skip to main content

ini adalah status yang sepatutnya aku update 2 tahun lepas.tapi aku kemam lama lama.sebab nak tulis dalam blog.

salam alaik.
di keheningan pagi buta dan pekak ini, pukul 2 pagi.
kesejukan sehingga ke tulang dirasai.
aku mengerti kesejukan ini lalu aku buat air milo panas.
aku lumurkan ke badan aku.sebab badanku yang panas bukannya perutku yang lapar milo panas di tengah-tengah pagi ini.ahahaha.

lalu aku menge'leptop' laptopku.
aku buka facebook.tiada lagi notifikasi seperti dulu.
erm, dah tak 'hot' dah aku macam dulu.
kalau dulu ada la jugak friend request yang melambak tak ingat.
tapi semuanya aku tak kenal.
ada ke patut orang nama macam aku(khair naim), add aku?
agak 'gay' disitu.
tafsirkan gay sebagai happy ok ahah.

status ni agak boring sebab aku tak nak letak gambar.
ni aku nak tulis lama dah. tapi aku kemam bagi keluar alcohol sikit.ehehe.
tapi status aku ini halal.jadi lah 'blog alcohol halal'.ehe
sepanjang aku di kuala krai, 'cuti sem' la katakan.
memang panas.tak paham betul aku.
padahal aku tiap tiap hari menyanyi sumbang sumbang.
aku pun dah mula gelap sekarang.
ada ke patut orang kata aku make up untuk teater Orang Minyak -_-'

berada kat sini aku boleh tengok maharaja lawak, AF, Mentor, Imam muda, Showdown.
macam macam.sampaikan aku full schedule biarpun hanya lepak kat rumah.
petang petang aku bersukan beb.
main bola telanjang. silap keranjang.
sampaikan benjol benjol kepala aku.terseliuh bahu aku dek kerana 'dunk' kat ring under 12.
ahaha.ni bukan riak ye kengkawan.ni aku nak buat kelakar actually.
jadi sebab beberapa orang yang tak paham.tetiba aku rasa diriku ibarat amir rajalawak -,-'

berada kat rumah, sebab kepanasan melampau, aku selalu minum air sarsi penuh airbatu.
memang tak sihat.aku tahu biarpun aku bukan doktor sebab benda ni ada tulis dalam wikipedia.aha
ramai kawan kawan aku yang dah bercuti sem sekarang.tapi tiada langsung effort dari aku 
nak ajak dorang keluar lepak.sorila ye geng, tak ada trensepot la.duit pun tak ada.
dan ramai jugak yang tengah final exam di universiti zagazig.
yang tengah exam aku wish good luck dan semoga berjaya.
aku tunggu korang balik bercuti.

anyway lepas ni insyaallah aku akan selalu update blog aku.
tendon jari aku koyak dah ni macam dirk notwizki sebab menulis panjang sangat.




Comments

  1. haha~oppah!hehe c(;
    main molek deh,jgn cedera!!hahaha

    ReplyDelete
  2. gila hape,lumur milo panas kat badan baik bagi aku haha..

    ReplyDelete
  3. oppah dah tuo,nok main aponye kak leman.ahaha

    xpe aisyah kat sini milo melambak.eheh

    ReplyDelete
  4. eih burn?agak lawak tu modal bosan bosan eimad susu kotak dutchlady.aha

    ReplyDelete
  5. rindu abe naim! keep update blog!

    ReplyDelete
  6. ok penyek dan abang zubir!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

apa itu mergastua

diungkit cerita lama tiada gunanya. lebih baik menjadi simpanan memori hingga ke tua, dibiarkan rahsia. tersemat di hati nanti membusuk. biarlah, berpijak pada realiti dan waktu kini itu lebih bagus.
aku ini lembut sungguh malahan rapuh orangnya. dilihat mata kasar memanglah tegap *koya. tetapi hati ini kondisinya siapa yang tahu, hanya Allah yang tahu. hancurnya sedikit kawasan hati luka dalam itu terpahat selamanya. ingatlah.
aku kini di awangan. dicintai dan mencintai. apa yang diidamkan aku capai akhirnya. ini bukannya pengakhiran yang bahagia lagi,  malahan baru secebis permulaan, yang sempurna. lamanya sebelum ia menjadi yang halal persis bidadari duniawi ku.
musuh jangan dicari. cerita lama jangan diulang kembali. malahan hati itu janganlah dilukai. kerana lebih baik kita mencintai.

Perjalanan yang jauh terasa dekat dengan perkongsian driver

Bagaimana caranya untuk memandu ke Kuala Lumpur tanpa rasa letih dan sakit hati sebab anda sorang je kena drive? Kongsi pemanduan anda dan bahagiakn ia mengikut tiga bahagian. Selepas setahun memandu berseorangan ke Johor Bahru daripada Kelantan, tiada lagi perjalanan di atas jalan yang terasa selama menuju ke sana. Tips nya adalah:1. Jangan rushing semasa nak menuju ke sesuatu tempat2. Selalu sediakan air dan makanan ringan untuk 'pilot'3. Sentiasa sediakan lawak lawak yang kurang lawak dan sentiasa sediakan isu untuk dibincangkan bersama4. Sediakan sesuatu untuk dipakai ketika sejuk contohnya selimut dan sweater yang dipakai ke Gunung Everest5. Gilir pemandu bila tiba di bahagian seterusnya7. Jangan mengelat. Berlakon mengantok dan seangkatan dengannya

Couple Day (11.11)

Suatu revolusi jual beli yang dicetuskan oleh Jack Ma, orang besar Alibaba Express (tak pernah tayang kereta, tayang duit dalam insta mahupun fb).Kini fenomena beli belah 11.11 dah masuk dalam Malaysia sekalipun dalam Lazada mahupun mana mana website beli belah Malaysia.Hal ini kerana, dulu masa kecik, aku tertanya tanya la apakebenda la Boxing Day atau Black Friday ni tapi jawapan yang gua dapat hanyalah, ni semua hari istimewa agama lain, tak boleh tahu. Pulak dah.Rupanya itu adalah hari di mana segala barang mahal diberi diskaun (munasabah, bukan munasarawak).Jadi, apa apa hal, nak libatkan diri dalam pembelian online, kena buat study dulu, jangan main bedal je. Karang beli barang 10.11 harga rm100 masuk 11.11 jadi rm50. Tak ke meroyan sepanjang tahun duk pikir diskaun yang sepatutnya kau dapat tu?Happy 11.11.