Skip to main content

drama musikal memang klasikal !


bukanlah hendak ku keluh.
tapi sesungguhnya tidak ku pinta nak jadi hensem sebegini.
bukan itu yang aku nak bagitahu aahahaha.
actually, (cakap bahasa inggeris semenjak tukar course ni) aku nak bagitau tentang musikal drama.

gila benda ni memang susah hendak dibuat even pengarah yang amat berpengalaman
seperti Yusuff Taiyob pun masih terkial kial nak mengarah sebuah produksi
berpaksikan drama musikal.
ahaha sungguh puitis penulisan aku.


jadi bila aku di 'appointed' menjadi pengarah, aku telah menetapkan mindset aku untuk tidak expect tinggi.
kerana aku yakin bahawa drama musikal ni memang susah hendak dijayakan.
tapi keyakinan ku bertambah bila ahli ahli produksi ku semuanya hebat hebat belaka.
yeahhhh!!

esainmen semakin hari semakin banyak.
hanya disini aku boleh luangkan segala permasalahan aku.
sebab girlfriend aku tak de.
bini apatah lagi, maybe sem 8 ni aku kawen ehehehe.
sabar ye rakan rakan nanti aku jemput.

bulan ramadhan akan menjelang.
bukan menjelang sangat pun, padahal harini aku dah melakukan ibadat solat sunat terawih.
maksudnya sedang berlaku ramadhan sekarang.
itu barulah ayat yang betul.
nak bersahur tiada makanan,
nak berkenyang kenyangan tiada duit nak beli makanan.


ada masa seorang lelaki akan berpatah hati, tapi tidak bermakna dia akan tersungkur lagi.
segala galanya menambah pengalaman dan memberi pengertian yang amat bermakna 
dalam hidupnya.
cerita, cinta, kekayaan, semuanya tidak berguna.
pabila ilmu tidak di aplikasikan.
pabila kasih Illahi tidak dimanfaatkan.
sesungguhnya segala galanya 
memberi peluang kepada hikmah untuk muncul.
cuma kita sebagai lelaki biasa jarang untuk menyedarinya.

p/s: aku kepilkan gambar di lata belatan. sebab blog aku ni boring.tiada gambar langsung!

Comments

  1. good luck director!
    keep up good work!
    :)

    ReplyDelete
  2. hey hey.all d best bro..expect the unexpected..life is always like this..ada jatuh, ada bangun..ada impian, ada realiti...pilih yg terbaik, n enjoy ur life

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

apa itu mergastua

diungkit cerita lama tiada gunanya. lebih baik menjadi simpanan memori hingga ke tua, dibiarkan rahsia. tersemat di hati nanti membusuk. biarlah, berpijak pada realiti dan waktu kini itu lebih bagus.
aku ini lembut sungguh malahan rapuh orangnya. dilihat mata kasar memanglah tegap *koya. tetapi hati ini kondisinya siapa yang tahu, hanya Allah yang tahu. hancurnya sedikit kawasan hati luka dalam itu terpahat selamanya. ingatlah.
aku kini di awangan. dicintai dan mencintai. apa yang diidamkan aku capai akhirnya. ini bukannya pengakhiran yang bahagia lagi,  malahan baru secebis permulaan, yang sempurna. lamanya sebelum ia menjadi yang halal persis bidadari duniawi ku.
musuh jangan dicari. cerita lama jangan diulang kembali. malahan hati itu janganlah dilukai. kerana lebih baik kita mencintai.

Perjalanan yang jauh terasa dekat dengan perkongsian driver

Bagaimana caranya untuk memandu ke Kuala Lumpur tanpa rasa letih dan sakit hati sebab anda sorang je kena drive? Kongsi pemanduan anda dan bahagiakn ia mengikut tiga bahagian. Selepas setahun memandu berseorangan ke Johor Bahru daripada Kelantan, tiada lagi perjalanan di atas jalan yang terasa selama menuju ke sana. Tips nya adalah:1. Jangan rushing semasa nak menuju ke sesuatu tempat2. Selalu sediakan air dan makanan ringan untuk 'pilot'3. Sentiasa sediakan lawak lawak yang kurang lawak dan sentiasa sediakan isu untuk dibincangkan bersama4. Sediakan sesuatu untuk dipakai ketika sejuk contohnya selimut dan sweater yang dipakai ke Gunung Everest5. Gilir pemandu bila tiba di bahagian seterusnya7. Jangan mengelat. Berlakon mengantok dan seangkatan dengannya

Couple Day (11.11)

Suatu revolusi jual beli yang dicetuskan oleh Jack Ma, orang besar Alibaba Express (tak pernah tayang kereta, tayang duit dalam insta mahupun fb).Kini fenomena beli belah 11.11 dah masuk dalam Malaysia sekalipun dalam Lazada mahupun mana mana website beli belah Malaysia.Hal ini kerana, dulu masa kecik, aku tertanya tanya la apakebenda la Boxing Day atau Black Friday ni tapi jawapan yang gua dapat hanyalah, ni semua hari istimewa agama lain, tak boleh tahu. Pulak dah.Rupanya itu adalah hari di mana segala barang mahal diberi diskaun (munasabah, bukan munasarawak).Jadi, apa apa hal, nak libatkan diri dalam pembelian online, kena buat study dulu, jangan main bedal je. Karang beli barang 10.11 harga rm100 masuk 11.11 jadi rm50. Tak ke meroyan sepanjang tahun duk pikir diskaun yang sepatutnya kau dapat tu?Happy 11.11.