Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2012

Taman Negabi

kali ni sesi menulis dalam melayu pula ya rakan rakan? rasa terlalu TESL pula semenjak dua semester ni. haiyooo si tua semakin tua si muda semakin matang. apa boleh buat dunia berpusing galaksi berpusing * kata cik pode.


pada minggu lepas aku ke taman negabi ( negara+b*bi ). sekarang gua panggil taman negabi taman negara dah. sebab aku amat mengahargai setiap detik tahi lalat bila aku berada di sana dengan peluh 'ek oilah' yang bermakna.
'Ek Oilah' - Terima Kasih Chinua Achibai bai.
Ek oilah itu adalah bai bai.  di atas tu pula 'oi kau nak pergi mana?' panjang kan nama dia? kami ke perkampungan umofia belajar menyumpit. aku cuba dan dapat sumpit polisterin. bangga gila then guide cakap gua boleh sumpit elephant dah. apehal kau ni ya? nak kena sepak full hand tak? *gua double meaning tu.
balik ke tanah besar macam harem membencikan rapid shooting sapa cakap best memang tak betul. mujur tak mati tenggelam titanic macam jack and rose. gila bangkai memang sumpah a…