04 August 2015

Hari exam ketiga, minggu kedua praktikum

Harini gua nak ajar tips mengajar dan control budak kelas last. Budak kelas last ni dia suka kita ajar dia bukan sebab kita hensem atau lawo, jangan perasan deh. Dia suka kita ajar sebab dia boleh test kita dan boleh cabar kewibawaan kita. U all bayang, dia cakap, mak saya mati cikgu. Ayah saya sama muka denvan sir. Apa u mau bilang? Mesti la sikap kesian, sikap nak mendekati tu akan ada. And kita akan mula discriminate budak tu dengan budak lain. Tak semestinya budak lawa hensem pandai je kita pilih. Budak kes macam ni akan jadi ujian juga

No comments:

Post a Comment

seorang pendidik bangsa barangkali