02 August 2015

Hari ketiga, di mana exam kanak kanak bermula

Sk Merbau telah berjanji takkan berikan kami kelas ganti untuk jaga exam, sebab mana nak percaya kami budak muda jaga orang exam. Habis la meniru nanti kan? Sesuatu berlaku pagi ni di mana kami diberi dua kelas untuk masuk dan jaga exam. Satu kelas first, satu lagi kelas last, aku ajar.


Yang kelas first aku tak risau sangat tapi yang kelas last ni merisaukan dan membimbangkan kepala otak gua sebagai seorang guru praktikum hensem dan muda. Yang risaunya adalah bila dorang start nak bercakap and you cannot even speak a word, sebab bising sangat.


Harini juga PK KO baru masuk dan di mana namanya quite unik, Encik Ghulam. Baik orangnya. tersentak kami dibuatnya.


Elaun tak masuk lagi, janji macam apa.


Kenapa nak bezakan kami dengan zon KL sana? Ingat KB ni murah sangat ke hah? Macam Ferrari dengan Kancil? Kenapa harga nak berbeza? Padahal dua dua kena taruk minyak kalau nak jalan ye dok?








 

No comments:

Post a Comment

seorang pendidik bangsa barangkali