10 November 2016

Bola keranjang kelantan (bukan cina)

Banyak dah dalam kepala benakku mengenai bola keranjang Kelantan (bukan cina).

Pertamanya label (bukan cina). Kenapa kena ada bukan cina? Kata taknak racist tapi jadi racist jugak. Ni pemahaman aku je sepanjang main di kelantan. Kenapa kalau orang lain develop jadi hebat nak dengki? Biarlah, itulah bezanya coach hebat dan coach hati busuk. Kita ajar, dia hebat, nak menggelupur kenapa?

Bila dah tua, paham paham la sendiri, pergi petang untuk peluh bukan struggle hard to play for NBA team. Maaflah, takde sape yang betul betul komited nak ajar adik adik di sekokah. Projek sekolah sbp, mrsm, smk semua buang ke dalam tong sampah.

Sampai bila kita nak main secara competitive, bukan develop player baru dan wujudkan kesedaran anak muda tentang bola keranjang?

No comments:

Post a Comment

seorang pendidik bangsa barangkali