10 November 2016

Putrajaya, aset kerajaan dan tempat tinggal untuk masa depan

Semua berangan untuk memiliki sebuah kehidupan sempurna macam dalam movie barat bukan? Naik kereta sport, rumah besar, rumah kemas, kerja duduk dalam office je tunggu agreement datang dan sign, duit juta juta masuk dan ada bini cantik.

Hakikat kehidupan seorang penjawat awam bukan macam tu. Boleh je nak capai semua benda macam tu tapi ada yang perlu dikorbankan. Contohnya masa bersama anak anak kerana bila dah pangkat besar, jadi makin sibuk dan kena ke sana ke mari banyak kerja banyak majlis nak attend.

Tapi, semua impian penjawat awam, nak masa banyak bersama keluarga dan masa yang berkualiti adalah dengan bekerja di Putrajaya dan tinggal di sana.

Suasana selesa, semua agak tersusun, mall jauh, mall ada tapi mall bosan. Dan bebudak main basikal ada hon dan naik moto lelaju takde. Yang paling jahat la kiranya main badminton depan rumah dengan adik adik. Tu je la. Tapi yang pastinya, masa berkualiti kau akan dapat.

Itu yang kita inginkan.

No comments:

Post a Comment

seorang pendidik bangsa barangkali